't Gezelletje sociaal ontmoetingshuis

Hier enkele sfeerfoto’s van het nieuwsjaarsdiner 31 december 2019.

We kregen van het Gezelletje een dankbrief in bijlage waarin ze Lions Oostkamp bedanken voor de financiële steun en ‘de handen uit de mouw steken’ in naam van de aanwezigen die blijkbaar erg tevreden waren.

Sociaal ontmoetingshuis

’t Gezelletje is een project van Welzijnsschakel Oostkamp vzw, gelegen in de
Schooldreef 12-14.Een ontmoetingshuis met een lage drempel waar iedereen welkom is en waar men vooral de mensen met minder kansen en minder
contacten een warm hart toedraagt.

Het project bestaat al meer dan 20 jaar en wordt volledig gedragen door meer dan 100 vrijwilligers. ’t Gezelletje beantwoordt aan een reële nood in onze maatschappij. De ontmoetingsplaats, gebaseerd op hartelijkheid en solidariteit met de medemens, is een gezellige warme plek waar steeds plaats is voor een gezellige babbel.

Ook is er een informeel sociaal informatiecentrum om mensen met bepaalde noden te informeren en hen door te verwijzen naar sociale diensten, deskundigen of verenigingen. Mensen die het financieel minder breed hebben kunnen in de kringwinkel kledij, huisraad en allerlei aankopen. Ook is er een Oxfam Wereldwinkel ondergebracht uit solidariteit met mensen in derde wereldlanden.

Vanuit ’t Gezelletje wordt er op oudejaarsavond een groot feest georganiseerd. Dit is enkel mogelijk dank zij de inzet van vele vrijwilligers en de leden van de Lions Oostkamp vzw die een 4-gangen maaltijd klaarmaken. Dit feest biedt aan een 100-tal mensen die alleen staan zijn of minder kansen hebben de mogelijkheid om gezellig samen te vieren en zo hun zorgen even opzij te zetten. Meer dan de materiële steun, is vooral het ‘samenwerken’, maar vooral ook het plezier iets zelf te hebben bijgedragen dé grote motivatie voor de Lionsleden.
Naast financiële steun gedurende verschillende jaren, verzamelen de leden ook tweemaal per jaar bruikbare kledij, speelgoed, brillen, allerhande huisraad en allerlei voor de kringwinkel.

Via ’t Gezelletje is ook het project “Vakantiedroom” ontstaan en kunnen mensen met een beperkt inkomen ook genieten van een vakantie in de Ardennen of aan zee. Via het project ‘Onbegrensd’ worden mensen die niet de
kans hadden mee te evolueren met de hedendaagse digitale wereld de basis aangeleerd van het werken met computers. Lions Oostkamp vzw financierde recent een volledig nieuwe computerinfrastructuur zodat met update apparatuur de computerlessen kunnen gegeven worden. ’t Gezelletje is duidelijk een project dat de Lions Oostkamp vzw nauw aan het hart ligt.

tweedehandswinkel-4