Xmas-4-all

Kerstmis voor iedereen

Kerst en Nieuwjaar zijn bij uitstek een periode voor feest en goede voornemens. Ieder jaar opnieuw zijn er echter ook mensen, die dat alles aan zich voorbij zien gaan. Niet moeten denken aan die feestvreugde. Gewoon omdat niemand aan hén denkt, of gewoon omdat het financieel niet mogelijk is. Met Xmas-4-all brengt Lions Oostkamp vzw hierin verandering.

Het gaat écht om meer mensen dan je zou vermoeden: ouderen of vereenzaamde mensen in je onmiddellijke omgeving, alleenstaande moeders met kinderen, mensen die door verschillende oorzaken wat minder geluk hebben gehad, …

Kerstmand & Oudejaarsfeest

Lions Club Oostkamp (LCO) focust zijn sociaal engagement reeds lang op de minderbedeelden en/of eenzame mensen van de regio Oostkamp, Beernem en Zedelgem en dit in de eindejaarperiode. Dit heeft zich 10 jaar geleden vertaald in een door de ganse club gedragen project dat de naam Xmas-4-all draagt. Onze doelgroep heeft het reeds het ganse jaar moeilijk, maar dit versterkt zich nog in de eindejaarperiode waar ze te vaak uit de boot vallen.

Om dit te realiseren schenkt Lions Club Oostkamp rond kerstmis rijk gevulde, zelf samengestelde geschenkmanden aan bijna 300 gezinnen geselecteerd door de lokale OCMW’s en maken ze een feestmaaltijd klaar voor een oudejaarsfeest georganiseerd samen met ‘t Gezelletje van Oostkamp. Deze laatste selecteren tevens de ongeveer 100 genodigden. De kerstmand is gevuld met kwalitatieve voedingsproducten, aangevuld met dat tikkeltje meer dat bij een feest hoort. De oudejaarsmaaltijd bestaat uit een receptie met hapjes, een 4 gangen menu en een glas cava om middernacht. De gasten krijgen ook nog een geschenkje (bv. peperkoek of chocolaatjes) wanneer ze naar huis gaan. Ook wordt er muziek voorzien met mogelijkheid tot dansen. Dit jaar organiseren we deze actie uiteraard coronaproof en worden de maaltijden aan huis geleverd.

In totaal worden jaarlijks ongeveer 800 personen bereikt via onze kerstmanden (300 gezinnen of circa 700 personen) en het oudejaarsfeest ( ca100 personen).

LCI_emblem_blue

Wil je een ander gezin uit 8020 een warme eindejaarsperiode bezorgen ?

Stort dan 50€ op het rekeningnr van van Lions Oostkamp VZW BE90 3631 5390 9132

Tekstje gepubliceerd in de Merel op 2000 exemplaren
Het klaarmaken van de oudejaarsmaaltijd
Het bedelen van de feestmaaltijd op oudejaarsavond
Het samenstellen van de kerstmanden
Voorbeeld van een samengestelde kerstmand
Het transporteren van de manden naar de lokale OCMW’s